Ir al contenido principal

Fundació Alicia i receptes

¿Què és la Fundació Alicia?


La Fundació Alícia, alimentació i ciència, va ser creada el 2004 per la Generalitat de Catalunya i Caixa Manresa amb la missió de convertir-se en un espai de recerca on es generin idees i experiències innovadores sobre alimentació i cuina. Vol promoure una bona alimentació i fa tallers didàctics i visites guiades, dóna respostes culinàries a persones amb una alimentació restringida a causa d'una malaltia i forma personal restaurador sobre cuina i al·lèrgies alimentàries, entre d'altres iniciatives. Aquest centre, que disposa d'un Consell Assessor presidit pel xef Ferran Adrià i té l'assessorament del cardiòleg Valentí Fuster, es troba a Sant Benet de Bages.




Si aneu a la web, veureu que presenten una sèrie de tallers didàctics molt interessants per a infants i adolescentes:

Un banquet al Monestir / taller de cuina medieval per aprendre i gaudir de nous sabors
Forment e almadroc / taller de cuina i història medieval
Vinguts d'Amèrica / taller de cuina i història del segle XVIII
La fruita, un món de colors i formes / taller de promoció dels bons hàbits alimentaris
Els sentits, finestres del cos / taller de percepció
Què cuina el món? / taller de consciència alimentària i promoció dels bons hàbits alimentaris
Cassoles i provetes / experiències científiques a la cuina
Bon dia, esmorzem? / taller de promoció dels bons hàbits alimentaris
Atrapa l'energia / taller de promoció dels bons hàbits alimentaris
No arribo, no arribo, què dino? / taller pràctic de cuina ràpida i saludable
Alícia davant del mirall / Sigues tu mateix! - Taller per a la prevenció dels trastorns del comportament alimentari
Planta't a l'hort - Taller per aprendre els secrets del conreu.

A més a més, té un departament de Salut i Hàbits alimentaris, amb les següens línees de treball:

-Promoció dels bons hàbits alimentaris: tallers didàctics i visites guiades a Alícia,  divulgació a través de publicacions i col·laboraciones amb TV. Un exemple ho trobeu al Periódico, on cada setmana amb el suplement de diumenge trobareu "Les receptes d'Alicia". En aquest link trobareu les receptes publicades.
-Respostes culinàries concretes per a persones amb alimentació restringida o especial: diabetis,  càncer, celiaquisme, fenilcetonúria, fibrosi quística [si feu un clic en les diferents opcions, us durà a la web de Fundació Alicia i trobareu informació i receptes específiques].
-Treball amb menjadors col·lectius: menjar hospitalari, menjadors escolars, formació sobre cuina i alèrgies alimentàries per a restauradors.
-Promoció de productes de proximitat: receptari de productes IGP i DOP. En aquest link us podeu descarregar un receptari en català, castellà o anglès.

Fonts:

Comentarios

Entradas populares de este blog

En la recta final...semana 36 y 37

¡¡¡Ya no queda nada!! Hoy es 19 de febrero y estoy de 37 semanas y un día. Obstetra La semana 36 tuve visita con el obstetra. En tres semanas Ariadna pasó de 1.400 a 2.800 gr de peso...¡toma ya! Dentro de la normalidad,  según  los médicos. Y hoy hemos hecho la visita de la semana 37 y pesa 2.900 gr, es decir, perfecta :-). Como esta de culo me han programado  cesárea  para próxima semana, es decir, la 38. La novedad es que si durante esta semana la niña se da la vuelta y se coloca bien, han decidido esperar a parto natural a las 40 semanas, dado el buen control de la diabetes, el peso de la niña y mi buen estado de salud :-) ¡que alegría!. Ahora me siento dividida entre las ganas de verla en pocos días y la posibilidad de esperar que ella nazca de forma espontanea y tener el parto natural que yo deseaba.  S ea como sea, no depende de mí. Y me siento preparada para ambas opciones.  Me han puesto las correas también las dos semanas para controlar latido del b ebé y contrac

Colacao 0

Lo primero que hay que hacer es diferenciar entre Colacao 0% azúcares y el Colacao Light que salió al mercado hace más tiempo. El Colacao light fue retirado del mercado debido a una denúncia que se les impuso por no cumplir la normativa de los productos considerados light. Podéis encontrar toda la información al respecto aquí . Cuando salió al mercado fui directa a mirar los ingredientes y llevaba azúcar, cosa que me extrañó muchísimo.  Al tiempo salió el Colacao 0% azúcares y con 0,4% de materia grasa . Entre sus ingredientes consta, a fecha de hoy: cacao, crema de cereal, fibra, sales minerales, emulgente, anticonglomerante, aromas, sal y edulcorantes (aspartamo y acesulfamo). Según la información nutricional, por taza con leche desnatada, proporciona unos 11 gr de CH, de los cuales azúcares 8 gr.    Desde que lo descubrí en el mercado lo he tomado y no he notado hiperglucemias; claro que siempre intento que sustituya una ración de CH para el postre o para la merienda o media

FreeStyle Libre

Por fin llegó la entrada sobre el FreeStyle Libre . El proceso de compra fue ágil y rápido. En cuatro días lo tenia en casa teniendo el fin de semana por en medio.  Precio del lector: 60 euros. Precio por sensor: 60 euros. Duele, pero comparado con otros aparatos con funciones similares que hay en el mercado, es más accesible.  Al llegar hay que cargar el lector, que viene con un adaptador a la corriente y un cable para conexión a USB y al adaptador (como el de los móviles).  La batería del sensor me ha durado muchísimo. Al finalizar el primer sensor lo puse nuevamente a cargar, a pesar de que todavía le quedaba más de la mitad de la batería. El sensor. En cada caja viene un sensor y un aplicador. A simple vista parece un poco aparatoso, pero si lees con calma la hoja de instrucciones (texto e imágenes muy claras) y vas poco a poco las primeras veces, se coloca sin problemas y sin dolor (al menos en mi caso).  Una vez te lo pones necesita 60 minutos para calibrarse (