20/2/10

Anar al mercat

Nosaltres acostumem a anar al mercat els dissabtes al matí. Fins avui, només anàvem a comprar fruita i verdura fresca, però avui hem també hem anat a la parada del pollastre i de la carn.

Ja des que vam començar a comprar al mercat, ens vam adonar d'una cosa: saben com fer-se clientela. Et tracten de forma genial i, tot sabent que t'ho venen més car del que ho pots trobar a altres bandes, surts de la paradeta com si t'haguessin fet un favor i encantada ¡són genials!.

A més del tracta, quan veuen que tindràs una continuïtat, passes a ser client preferent i això es tradueix que sempre et posen les peces més maques i millors (ni picades, ni massa madures...i si fa dies que ho tenen, diuen allò de: "Això no nena, que ja fa dies"). També et donen consells sobre com cuinar diferents verdures i que fer si et sobra una mica d'allò o allò altra. Avui mateix, he comprat espinacs i la venedora de la paradeta m'ha comentat que no els bulli; que després de rentats els posi a la paella a foc molt baix i tapadets fins que estiguin coits (així conserven millor les seves propietats).

Una altra observació, en aquest cas a la parada dels pollastres i la carn. A la paradeta dels pollastres primer ha tret la pell de les pexugues i el greix i tot seguit ha fet els talls i finalment ho ha pesat. Haig de dir que es la primera vegada que veig que primer t'ho netegen i tallen bé i després t'ho pesen i no a l’inrevés... I igualment ha passat amb la parada de la carn (a més a més la venedora m'ha donat consells sobre quina carn era millor per fer a la planxa, i l'ha encertada, perquè l'hem menjat per dinar i era molt bona).

Personalment només veig un únic inconvenient.... la higiene. La mateixa persona que t'agafa les verdures, et talla la carn i l’embotit i et serveix el peix després et cobra com si res... (personalment no suporto que a la peixateria et tornin el canvi tot xop i amb olor a lluç! i per aquest motiu poques vegades compro el peix al mercat).

Però vull acabar dient una altra avantatge (i estic segura que no l'última ) tot és molt més bo a tots nivells.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Quizás también te resulte interesante...

Related Posts with Thumbnails

Entradas populares