Ir al contenido principal

Colònies i campaments per nens i joves amb diabetes. ADC


Les colònies i els campaments per a nois i noies amb diabetis estan plantejats com unes estades d’estiu convencionals, amb les activitats de lleure habituals, però complementades amb diverses accions educatives relacionades amb el propi tractament de la diabetis.

L’ambient distès, en contacte amb la natura i lluny de les tensions hospitalàries o les angoixes familiars, i la convivència amb d’altres nois i noies també amb diabetis, els permet d’aconseguir una millor adaptació del tractament a l’activitat de cada dia, afavorint el desenvolupament personal, millorant l’autonomia i l’autocontrol de la diabetis.

Les colònies i els campaments es faran del 30 de juny al 18 de juliol en tres torns que acolliran un màxim de 100 nois i noies repartits en funció de l’edat.

Objectius
  • Promoure l’autoestima i l’autonomia, així com potenciar la convivència i la solidaritat amb els companys
  • Reforçar la capacitat per resoldre situacions conflictives produïdes per la diabetis (hipoglicèmies, cetonúries.etc..)
  • Evidenciar la importància de l’augment de coneixements i habilitats per a la millora del control i per a una major participació en les activitats pròpies de l’edat.
  • Destacar els efectes positius de l’exercici físic regular sobre el control metabòlic, així com els riscos d’una activitat mal programada.
  • Iniciar els nens i adolescents en diferents activitats lúdiques i esportives.
Els objectius i les activitats concretes s’estableixen en funció de les característiques i necessitats de cada grup d’edat.

Personal

En aquestes colònies hi participen professionals de la medicina (diabetòlegs i pediatria), d'infermeria, de dietètica i nutrició i monitors d’activitats de lleure.

Dins de l’equip hi participen sempre diverses persones també amb diabetis.

Activitats

La major part de les activitats són les pròpies de les colònies o campaments, totes elles, però, supervisades per l’equip de professionals i complementades amb una línia educativa específica per a infants i joves amb diabetis, que s’adapta a les edats de cada grup.

Tot l’equip professional participa en les activitats de caràcter docent, amb l’objectiu de donar una formació integral i adaptada a totes les circumstàncies.

Control metabòlic i incidències

El personal mèdic i d’infermeria és el responsable de la modificació de les pautes de tractament durant aquests dies, així com de resoldre qualsevol situació de desequilibri. Es realitzen un mínim de 3 controls glicèmics capil·lars diaris, així com de glucosúria i cetonúria si es considera convenient. Per a resoldre les possibles incidències mèdiques s’estableix un contacte previ amb els hospitals més propers.
 
Alimentació

Es respectarà la dieta habitual de cada participant, tot i ajustant-la al tractament amb insulina i a l’activitat física prevista per a cada torn. L’equip de dietistes, amb la participació dels metges, infermeres i monitors en seran els responsables.
 
Activitat física

Cada dia es realitzaran un mínim de dues a tres hores d’activitat física esportiva. Les modificacions del tractament amb insulina seran decidides per l’equip mèdic i comentades amb els mateixos nens i joves participants.
 
Inscripcions

Aportació per participant:
Socis: 380,00 euros
No socis: 480,00 euros
*(aquest import suposa únicament el 40% del cost de les colònies, la resta es finança amb una subvenció del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, a més de les aportacions dels patrocinadors privats) 

Més informació aquí o bé adreceu-vos a la seu de l’ADC que tingueu més a prop o telefoneu al 93 451 36 76 de dilluns a dijous de 16:00 a 20:00 hores.

Comentarios

Entradas populares de este blog

En la recta final...semana 36 y 37

¡¡¡Ya no queda nada!! Hoy es 19 de febrero y estoy de 37 semanas y un día. Obstetra La semana 36 tuve visita con el obstetra. En tres semanas Ariadna pasó de 1.400 a 2.800 gr de peso...¡toma ya! Dentro de la normalidad,  según  los médicos. Y hoy hemos hecho la visita de la semana 37 y pesa 2.900 gr, es decir, perfecta :-). Como esta de culo me han programado  cesárea  para próxima semana, es decir, la 38. La novedad es que si durante esta semana la niña se da la vuelta y se coloca bien, han decidido esperar a parto natural a las 40 semanas, dado el buen control de la diabetes, el peso de la niña y mi buen estado de salud :-) ¡que alegría!. Ahora me siento dividida entre las ganas de verla en pocos días y la posibilidad de esperar que ella nazca de forma espontanea y tener el parto natural que yo deseaba.  S ea como sea, no depende de mí. Y me siento preparada para ambas opciones.  Me han puesto las correas también las dos semanas para controlar latido del b ebé y contrac

Ai, ai, ai ¡que rico madre!

Acabo de venir del Mercadona y después de guardar la compra he venido direeeecta al ordenador ¡tenía que escribir esta entrada!. Quizás soy la última en enterarse ¡puede ser! porque hacía bastante que no iba.  Siempre que voy a un supermercado me fijo mucho por si aparecen nuevos productos sin azúcar y le dedico especial atención a los lácteos y las galletas. Anteriormente en el Mercadona ya había comido los flanes de huevo sin azúcar que están riquísimos. Pues hoy he descubierto....redoble de tambores por favor.... ¡natillas de chocolate sin azúcar!  ¡flan de vainilla sin azúcar!  y  ¡flan de chocolate sin azúcar! Al llegar a casa no he podido resistir la tentación y me he comido una natilla y están muy buenas. Le he dado un poquito para que la pruebe mi pareja, la persona encargada de hacer las valoraciones de calidad: ¿se parecen a las tradicionales? Y él emite la sentencia: bastante conseguidas . Antes que nada deciros que son de la marca Postres Reina , aunque si miráis

2ª trimestre de embarazo (4o mes)

Que alegría! Ya estoy de 17 semanas ! Al principio parecía que el tiempo pasaba lentamente, pero una vez ha arrancado el tema médico, las ecos, analíticas y controles, todo parece se hace más ligero. Y además....¡dentro de nada podré sentirla! ¡Que ganas! Como os dije en la entrada anterior, pasé el primer trimestre más sola que la una...sin endocrinos, ni ginecólogos. Ningún profesional.  Por suerte al tocar el final de tercer trimestre (y pasado agosto, todo sea dicho) el tema ha empezado a rodar.  - primer triple screening y eco del primer trimestre. Perfecto!! Que descanso.... - eco-cardio de las 16 semanas. Perfecta!!! Un alivio... 18 de setiembre...¿A que es bonita? :-) También pude hablar con mi endocrino por email y por teléfono y me dio algunas pautas de cosas que me preocupaban un poco más...pero siendo sincera...¿hay alguien que sepa como está reaccionando mi cuerpo mejor que yo? ¡Para nada!!! El marte me hice la analítica y en dos semanas tengo vis